Меню
Профил
Език

Как да храним кученца от мини породи и техните майки?

Дата: 2016-06-14

Elite Puppy Mini от Pro-Nutrition Flatazor е специализирана суха храна за кучета от мини породи и техните майки

Flatazor Elite Puppy MiniФазата на растеж е основна в развитието на бебетата, а храната през този период дава основен тласък за по-късното им развитие. Специалните изисквания (по-голяма нужда от протеини и енергия) трябва да са максимално изпълнени. Кученцата от дребни породи растат по-бързо от останалите породи и съответно имат нужда от специална храна. 

Бременните кучета също се нуждаят от по-различен режим на хранене, който започва да се прилага през втората половина на бременността. Бъдещата майка трябва да приема повече енергия, като едновременно с това да не увеличава обема на храната, която получава, защото това би натоварило и без това натежалото и тяло.

След раждането пък, майката трябва да е в състояние да задоволи както собствените си хранителни нужди, така и тези на всички кученца, които кърми. Затова е изключително важно да поглъща и преработва няколко пъти повече хранителни вещества, отколкото когато не е бременна. Съдържанието на протеини в храната и е от особено значение за качеството на отделяното мляко и за неговата хранителна стойност. 

След като кученцата се отбият от майката, те трябва да се захранят с подходяща храна за бебета от мини породи, а най-добре е тази храна да е същата, която майката е приемала в периода на кърмене.

Pro-Nutrition Flatazor Elite Puppy Mini е нашето предложение за подходяща храна за кучета от мини породи.

Цени на доставка

Най-продавани