Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Котешка трева вече и като бонбон - Тревни таблетки

Котешка трева вече и като бонбон - Тревни таблетки

Котешка треваКотешката трева - като бонбон, в саксия или просто семенца за засаждане

Всеки собственик на котка, особено на по-дългокосместа, е наблюдавал мъчителните спазми на повръщане, с които котките изхвърлят погълнатите топки от косми. В природата котките пасат - те подбират инстинктивно треви, които правят възможно космите да се плъзнат нежно през стомашно-чревния тракт, за да не бъдат изхвърлени обратно навън през устата. Тревите, които котките подбират и изяждат, създават хлъзгава основа, по която космените снопове потеглят ... и излизат естествено заедно с изпражненията. Когато една котка живее вкъщи, тя няма подходящите треви "под ръка", нещо повече - голяма част от писаните и писанковците губят инстинкта си да пасат трева. И започва повръщането ...

Как да помогнем на котките да не повръщат мъчително?

1-ви вариант: Посаждаме котешка трева - има готови саксийки заедно с почва, в която са приготвени нужните семена, които трябва само да полеете и да изчакате да покълнат и порастат.

2-ри вариант: Купуваме само семенца за котешка трева - има ги в пакетчета и засаждаме в саксия. Трябва обаче да сме си приготвили пръст за засаждане.

3-ти вариант: Най-популярният в момента - даваме таблетка с котешка трева. Това е трева лакомство. Търкулваме по пода, а писаната тича след таблетката, схрусква я и си е поела нужната трева. Това е изобретение на немската фирма Gimborn. Невероятен продукт! Хит на пазара и идеален за котки, които са изгубили инстинкта си да пасат.

4-ти вариант: за най-упоритите котки, които не приемат нищо освен единствено любимата единствена храна. Е, има и такива. Но и тях фирма Gimborn лесно е надхитрила. Направена е паста - малцова паста с фибри. В тубичка, като паста за зъби. Изстисквате на пръста си, мацвате на козината на твърдоглавеца или инатлийката, а той или тя - понеже са чистници, ще побързат да изближат наглото нещо, което е кацнало върху сияйното им, чисто, изблизано и перфектно телце.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Цени на доставка

Най-продавани