Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Знаете ли как... да храните котето?

Знаете ли как... да храните котето?

Котките не само имат определени предпочитания по отношение на храненето, но и са достатъчно своенравни да изискват тези предпочитания да се спазват. Те обикновено обичат да имат повече хранения, разпределени през деня. Добре е храната да се сервира винаги на стайна температура, часовете за хранене да са постоянни, а порциите да са разпределени, така че да не остава храна. Ако все пак нещо остане, остатъците трябва да се изхвърлят и купичките да се измият основно след всяко хранене.

С типичното котешкото любопитство те търсят и оценяват разнообразието в храната. По тази причина специалистите от Pro-Nutrition Flatazor са разработили рецепти, които да се усладят и на най-капризната писана. Погрижете се винаги да имат достъп до прясна питейна вода.

Котките се чистници. Те с усърдие се грижат за тоалета си и при това поглъщат известно количество косми, които лесно биха могли да формират космени топки в стомаха. За да предотвратят това котките ядат трева. За котки, отглеждани в домашни условия, които не могат да излизат навън, Витакрафт предлага трева за котки. Растителните влакнини, набавени чрез нея, ограничават образуването на космени топки в стомаха на животните и способстват за изхвърляне на погълнатите косми по естествен път.

Въпреки разпространеното мнение, че котките са любители на млякото, на тях трябва да им се дава само мляко без лактоза, тъй като обикновеното краве мляко може да доведе до храносмилателни проблеми.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Цени на доставка

Най-продавани