Меню
Профил
Език

Хранене на кучета над 7-годишна възраст, които не показват признаци на отслабени физиологични функции

Дата: 2016-06-16

Prestige Senior - специализирана храна за възрастни кучета от Pro-Nutrition Flatazor 

Суха храна за възрастни кучета - 15 кг Flatazor Prestige SeniorОбщото физическо състояние на кучето се влияе от увеличаването на възрастта му и то се нуждае от специална диета с увеличен прием на протеини с цел поддържане на мускулната маса.

След навършване на 7-годишна възраст, кучето променя хранителните си нужди. Необходимо е да се храни със специализирана храна за възрастни кучета, която да задоволи оптимално нуждите на вече остаряващия ви любимец. Предвид намаляването на активността  с напредване на възрастта при повечето кучета, съдържанието на мазнини в храната трябва да се намали, за да се избегне затлъстяване. Съдържанието на сол също трябва да се сведе до минимум или да се елиминира изцяло, за да се предотвратят задържането на вода и умората на сърцето.

Формулата на Pro-Nutrition Flatazor Prestige Senior е изцяло съобразена с всички хранителни нужди на кучетата от „третата възраст”:

  • без добавена сол;
  • съдържанието на протеини е специално съобразено с нуждата от запазване на мускулната маса;
  • високото съдържание на влакнини предотвратява натрупването на излишни килограми;
  • комбинацията фосфор-калций е така подбрана, че да предотврати претоварване на бъбреците и да подпомогне усвояването на калция;
  • съдържанието на мая регулира преминаването на храната през храносмилателния тракт;
  • оптимално количество витамин C, който действа като антиоксидант и забавя стареенето на клетките.

Цени на доставка

Най-продавани