Меню
Профил
Език

Комплексни витамини за кучета Vita Bon

Дата: 2016-05-25

Витамини за кучета Vita Bon от Vitakraft, Германия

Комплексните витамини за кучета Vita Bon съдържат 31 таблетки – по една за всеки ден, като 4 от тях са оцветени в оранжево и се дават веднъж седмично – събота или неделя, когато се предполага,че животното ще има по-голяма физическа активност. Това са така наречените „фитнес” таблетки с допълнително вложен L-карнитин.

Защо да изберем витамини Vita Bon за нашето куче?

В таблетките Vita Bon са вложени жизнено важни съставки, гарантиращи здравето и дълголетието на домашния ни любимец. Една таблетка дневно снабдява организма на кучето с всички небходими витамини, минерали и микроелементи.

Опаковка витамини за кучета Vita Bon от Vitakraft, Германия

Витамин B1– предпазва от смущения в дейността на нервната система, стимулира апетита и спомага балансираното усвояване на енергийните вещества.

Витамин B2 – подпомага белтъчната и енергийна обмяна. Липсата на този витамин води до възпалителни кожни промени и увреждания на очите.

Витамин B6 – особено важен за бременните животни. Дефицитът му води до смущения в родилната дейност. Отговорен е и за белтъчната обмяна и предпазва от кожни възпаления.

Витамин B12 – стимулира образуването на червени кръвни телца. Липсата му води до анемия и смущения в нервната система.

Витамин A – стимулира общите съпротивителни сили на организма (имунната система). Дефицитът на витамин А може да провокира проблеми със зрението и растежа на животните. Той е един от най-важните витамини за организма.

Витамин C – стимулира и подпомага клетъчната обмяна

Витамин E – има свойствата на антиоксидант и влияе благотворно на плодовитостта. Дефицитът му е предпоставка за влошена мускулна дейност.

Витамин D3 – регулира резорбацията на калций и фосфор в червата и тяхното утаяване в бъбреците. Влияе благотворно върху натрупването на тези елементи в костната система.

Микроелементи – те са необходими само в ограничена дозировка. Например микроелементът желязо е особено важен, тъй като стимулира образуването на червени кръвни телца. Цинкът си взаимодейства с витамин А в зрителния апарат, за да поддържа нормалния процес на адаптиране в тъмнината. Не съществува животински организъм, способен да оцеле без минерали. По тази причина, съдържащите се във Vita Bon минерали са жизнено важни.

Изберете подходящите витамини за вашето куче тук.

Цени на доставка

Най-продавани