Количка

0 артикула

Комплексни витамини за кучета Vita Bon

Дата: 2016-05-25

Витамини за кучета Vita Bon от Vitakraft, Германия

Комплексните витамини за кучета Vita Bon съдържат 31 таблетки – по една за всеки ден, като 4 от тях са оцветени в оранжево и се дават веднъж седмично – събота или неделя, когато се предполага,че животното ще има по-голяма физическа активност. Това са така наречените „фитнес” таблетки с допълнително вложен L-карнитин.

Защо да изберем витамини Vita Bon за нашето куче?

В таблетките Vita Bon са вложени жизнено важни съставки, гарантиращи здравето и дълголетието на домашния ни любимец. Една таблетка дневно снабдява организма на кучето с всички небходими витамини, минерали и микроелементи.

Опаковка витамини за кучета Vita Bon от Vitakraft, Германия

Витамин B1– предпазва от смущения в дейността на нервната система, стимулира апетита и спомага балансираното усвояване на енергийните вещества.

Витамин B2 – подпомага белтъчната и енергийна обмяна. Липсата на този витамин води до възпалителни кожни промени и увреждания на очите.

Витамин B6 – особено важен за бременните животни. Дефицитът му води до смущения в родилната дейност. Отговорен е и за белтъчната обмяна и предпазва от кожни възпаления.

Витамин B12 – стимулира образуването на червени кръвни телца. Липсата му води до анемия и смущения в нервната система.

Витамин A – стимулира общите съпротивителни сили на организма (имунната система). Дефицитът на витамин А може да провокира проблеми със зрението и растежа на животните. Той е един от най-важните витамини за организма.

Витамин C – стимулира и подпомага клетъчната обмяна

Витамин E – има свойствата на антиоксидант и влияе благотворно на плодовитостта. Дефицитът му е предпоставка за влошена мускулна дейност.

Витамин D3 – регулира резорбацията на калций и фосфор в червата и тяхното утаяване в бъбреците. Влияе благотворно върху натрупването на тези елементи в костната система.

Микроелементи – те са необходими само в ограничена дозировка. Например микроелементът желязо е особено важен, тъй като стимулира образуването на червени кръвни телца. Цинкът си взаимодейства с витамин А в зрителния апарат, за да поддържа нормалния процес на адаптиране в тъмнината. Не съществува животински организъм, способен да оцеле без минерали. По тази причина, съдържащите се във Vita Bon минерали са жизнено важни.

Изберете подходящите витамини за вашето куче тук.

Цени на доставка