Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Ползите от пробиотиците за моя домашен любимец

Ползите от пробиотиците за моя домашен любимец

Какво представлява микробиотата?

Известна също като „чревна флора“, микробиотата се отнася до всички микроорганизми, включително бактерии, присъстващи в чревната система . Червата се наричат ​​​​"вторият мозък", тъй като значението на техния баланс върху настроението и благосъстоянието на хората е многократно подкрепяно от медицински изследвания:

  • Inserm (обществена научна и технологична организация) подчерта през 2016 г. ролята им на защитник на автоимунни и възпалителни заболявания.
  • Джил Ендерс, докторант по немска медицина през 2015 г. и автор на известната книга „Черво с чар. Истината за един пренебрегван орган“, подчертава ролята на нашите черва за секрецията на хормона на щастието, серотонин.
  • В по-общ план различни проучвания подкрепят значението на богатата микробиота за насърчаване на храносмилателните, метаболитните, имунните и неврологичните функции.

Важността на микробиотата е също толкова вярна за нашите приятели животни!

Италианско проучване от 2016 г., проведено от FAO (Организацията по прехрана и земеделие на Обединените нации), установи значително подобряване на храносмилането и усвояването на хранителни вещества при животните, както и по-добра секреция на антипатогенни агенти.

Кои сухи храни благоприятстват и насърчават добра стомашно-чревна флора на моята котка или моето куче?

Пробиотиците и тяхната употреба се регулират строго от разпоредби: те трябва да бъдат разрешени на европейско ниво като зоотехнически добавки.

Гамите Prestige за кучета и Crocktail за котки използват пробиотика Enterococcus faecium DSM 10663/NCIMB 10415 . Това е грам-положителна бактерия, която често се среща в храносмилателната система на хората и животните и е разрешена за използване в храните за домашни любимци.

Как да гарантираме ефективността на пробиотиците?

Самото включване на пробиотици в дадена храна не гарантира тяхната ефективност! От съществено значение е да се гарантира, че тези живи и крехки полезни микроорганизми остават живи, докато достигнат червата. От производството на храната до нейното приемане и смилане от домашният любимец, пробиотиците са подложени на различни въздействия, които могат да ги променят много силно.

За да запази всички предимства на Enterococcus faecium, Pro-Nutrition Flatazor внедри за своите гами сухи храни за Prestige за кучета и Crocktail за котки изключителна технология за защита, за да гарантира доставката на точното количество живи микроорганизми на правилното място и с всяко хранене: АКТИВНА ПРОБИОТИЧНА ЗАЩИТА.

Изключителна технология за защита

Благодарение на тази уникална технология, пробиотиците, включени в храните Prestige и Crocktail , са защитени , което им позволява да оцелеят по време на производствения процес и през целия живот на продукта.
Тази защитна микрокапсула също така осигурява тяхното запазване в стомаха и се разтваря в червата, за да освободи пробиотиците на нужното място. Така при всяко хранене животното получава необходимото количество живи микроорганизми на правилното място за оптимална храносмилателна ефективност.

   

Храносмилателно здраве и комфорт: видимите ползи от пробиотиците

Благодарение на пробиотиците чревната флора се стабилизира и се ограничава риска от храносмилателни смущения. Комбинацията от пробиотици Enterococcus faecium с пребиотици във формулите на  храните Prestige за кучета и Crocktail за котки гарантира оптимален храносмилателен комфорт: изпражненията са по-добре оформени и по-твърди, миризмите на изпражненията и газовете са намалени, както и рискът от дразнене на храносмилателния тракт.

Не бъркайте пробиотиците с пребиотиците!

Пробиотиците са живи микроорганизми, докато пребиотиците са вещества, които влияят благоприятно върху развитието на чревната флора. Това са хранителните вещества на пробиотиците. Пребиотиците представляват голямо семейство, което съдържа съставки като фрукто-олигозахариди (FOS), източници на разтворими фибри (цвеклова каша), както и други съединения като дрожди и растителни екстракти.

Много храни за домашни любимци включват в състава си пребиотици. В Pro-Nutrition Flatazor тези пребиотици се комбинират с пробиотици и това е, което прави нашате храни Prestige за кучета и Crocktail за котки уникални!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Цени на доставка

Най-продавани