Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Тайната на успешната смяна на храната

Тайната на успешната смяна на храната

 

 

 

 

 

Тайната на успешната смяна на храната

Има различни причини, които могат да предпоставят промени в храненето на домашните ни любимци. Тези причини могат да са следствие от промяната на някои физиологични фактори (стареене, кастриране, промяна в начина на живот) или пък да бъдат следствие от здравословни нарушения (проблеми с уринирането, кожни заболявания и т.н.).

Плавният преход към нова храна е важен!

За да промените храната на вашия домашен любимец с добър резултат, е необходимо първо да направите преход в хранителния му режим.

Този преход позволява на вашето куче или котка постепенно да се адаптират към новата храна. Липсата на постепенни стъпки към приемането на нова храна може да доведе до храносмилателни смущения и проблеми с чревния транзит, като диария, повръщане, непоносимост и/или отказ от хранене.

Тъй като чревната флора на вашия домашен любимец усвоява по-лесно храната, която обичайно приема, нормалното му храносмилане не се адаптира автоматично към нови рецепти. Така че, ако искате да промените храната, която предлагате, трябва да помогнете на храносмилането на животното да се напасне и развие. Плавният хранителен преход позволява това развитие, без да засяга доброто общо състояние на вашия верен спътник!

 

Стъпки за правилен хранителен преход:

Дни 1 и 2: 75% стара храна + 25% нова храна

Дни 3 и 4: 50% стара храна + 50% нова храна

Дни 5 и 6: 25% от старата храна + 75% от новата храна

Ден 7: 100% нова храна

Посочените проценти са ориентировъчни. Продължителността на хранителния преход трябва да се коригира според чувствителността на всяко животно.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Цени на доставка

Най-продавани