Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Знаете ли, че... вълнистите папагали са истински "семейни птички"

Знаете ли, че... вълнистите папагали са истински

Вълнистите папагали - истинските 'семейни птички'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вълнистите папагали по природа са много безгрижни, общителни и любопитни животни. Като стадни птици, те имат ясно изразено социално поведение и са много контактни. Това поведение те показват не само спрямо себеподобните си, но и към хората, които с търпение и желание се занимават с тях. Те се приемат от папагалите като приятели. Това прави вълнистите папагали истински „семейни птички“.

През първите дни вълнистите папагали се нуждаят от спокойствие, за да свикнат с новото обкръжение. Още преди пристигането на птичката, клетката трябва да е осигурена. Ако две птички трябва да свикнат да живеят заедно, се подхожда бавно и търпеливо и птичките се наблюдават внимателно. След няколко дни папагалите се радват, когато човек се доближи до тях. Важно е клетката да е поставена нависоко – така, когато се доближаваме до нея, не гледаме птичката отвисоко и тя не се страхува.

След фазата на приспособяване към новото жилище, птичката постепенно може да се научи да привиква към човешка ръка. Това се постига най-лесно с някакво лакомство, например крекери. Важно е преди това птичките да са усетили вкуса им. Когато поставим спокойно пръчицата за гризкане в клетката, папагалът си откъсва с удоволствие от нея. Тази процедура трябва да се повтаря редовно, така птичката скоро почва да търси контакт със своя собственик.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Цени на доставка

Най-продавани